Home ReviewsAlbum Reviews ONSTURICHEIT – Neurotisch Verslapte Aandacht (Littl’ Antenna Records)

ONSTURICHEIT – Neurotisch Verslapte Aandacht (Littl’ Antenna Records)

by Patsker Omaer Beguin

Op het Wool-E label verscheen eind 2018 de vijf cd box van Onsturicheit getiteld Wanneer De Herder Doolt, Zo Dolen De Schapen. Peter Moorkens is sinds die release een regelmatig  gevraagde artiest op elektronische muziekfestivals in ons land. Zo kreeg hij ook de kans om het oude (Post X) postgebouw te voorzien van een onstuimige (onsturige) set elektronische uitspattingen. Deze boeiende performance is de tweede officiële liverelease van het Littl’ Antenna Records label.

Neurotisch Verslapte Aandacht start langzaam met een experimenteel ambient stukje opgebouwd uit samples en modulaire synth structuren. Moorkens houdt ervan om zijn publiek op het verkeerde been te zetten door allerhande gekke improvisaties in zijn composities te verwerken. Met gitaar en stem wordt een boeket van golvende soundscapes uit de modulaire modules geperst om dan met buitenaardse klankovergangen in nieuwe sonische vormsels gekneed te worden. Psychedelica en mystiek worden elektronisch versterkt met zweverige golven die transcendente gevoelens doen opborrelen.

Onsturicheit horen en zien, is zoals we een sonisch ruimteschip zouden betreden dat onbekende signalen omzet naar onze aardse klankdimensies. Met gedetailleerd uitgewerkte elektronica, eens zweverig dan pulserend, wordt de hallucinante geluidswereld van Moorkens laag per laag voorgeschoteld om dan onverwacht nieuwe elektronisch gestuurde wegen in te slaan. Ook humor wordt in de geluidsgolven ingespoten met grappige samples en veldopnames die paradoxaal blijven hangen als herkenbare eilandjes in de Onsturicheit-dimensie.

Neurotisch Verslapte Aandacht is een neurotisch elektronisch meesterwerkje waarbij de aandacht nooit verslapt. De avontuurlijke paden van Onsturicheit hebben welkome verslavende en hallucinerende bijwerkingen. We zijn verknocht aan dit (live) juweeltje. De distributie van deze Littl’ Antenna Records release gebeurt onder de vleugels van Wool-E Discs.

https://belgianneumusik.be/track/neurotisch-verslapte-aandacht

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More