Home ReviewsAlbum Reviews YOUFF – 20/20 Hindsight (Stadskanker).

YOUFF – 20/20 Hindsight (Stadskanker).

by Hans Vermeulen

Hoogtijd om de gemoederen nog eens op te hitsen met een joekel van een plaat. Zes jaar lang reeds teistert Youff elke mogelijke gehoorgang in een wijde straal rond Gent met maar één doel voor ogen: hardcore punk en underground noise voorzien van een upbeat techno label.

Alexander Schillewaert (bas) en Manu Mahieu (drums) hebben vorig jaar de bezetting verdubbeld met Arjen Verswijvelt (gitaar) en Michiel De Naegel (vocals, allé ja, geluid uit een micro). Voor het ambitieuze project 20/20 Hindsight hebben ze met Kasper De Sutter van El Yunque 19 nummers klaargestoomd die in twee delen worden uitgebroed. Stadskanker, hun Brussels platenlabel, bracht eind mei Twenty Twenty uit.

Misschien de lezer even waarschuwen dat dit luisteren voor gevorderden betreft want zet je schrap voor het luidste, meest compromisloze album van 2019. De persbio verwoordt het alvast aardig: Youff klinkt als een razende drummer met een agressieve bassist als motor voor een toespraak van een woedende dictator die predikt voor een parochiezaal vol doven.

De plaat werd op vijf dagen tijd in een oude barak opgenomen. De energie spat van de muren. Het beschrijft de dagdromen van een verwend nest dat filosofeert over hoe het leven zou zijn als een psychopaat. Het verval in een samenleving vol g