Home ReviewsAlbum Reviews WOOLVS – I’ll Be telling This Tomorrow (Part Time Lava).

WOOLVS – I’ll Be telling This Tomorrow (Part Time Lava).

by Sigi

Woolvs is een nieuwe, Brusselse band met leden uit onder andere SCHNTZL, Warm Bad en Bombataz. Allé, nog een jazzgroepje, denk je nu luidop? Wel, neen. De heren staan voor lo-fi en minimalisme. Geen moeilijke modulaties dus maar zes rafelige tracks op hun ep I’ll Be Telling This Tomorrow.

Waarmee niet gezegd is dat het niet af en toe wringt, schuurt en knaagt. Maar niet zo bij opener Honestly (Fashionably Late), de meest toegankelijke song van de ep. En wat voor een song. Bloedmooi, schijnbaar nonchalant op band gegooid. Maar wel een song waar menig songschrijver een nier of ander levensnoodzakelijk lichaamsdeel veil voor zou hebben.

I Am A Fox begint met lo-fi stem en begeleiding. En net als je je afvraagt hoe de song verder zal gaan is daar die pulserende beat waarna stem en gitaar haasje-over spelen en elkaar af en toe eens nijdig in het kruis schoppen. Laatste track, Sweet Potato, is er eentje zoals de opener. Een sterke song, wat eigenzinniger en net wat meer stoorzender. Een mooi einde van een aangename ep.

Van de overige drie tracks zijn we niet zo’n grote fan. Op zich niets mis met de songs, maar ze kabbelen iets te rustig verder en missen naar ons gevoel urgentie. Niettemin een leuke ep, met drie knappe songs en het nodige groeipotentieel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More