Home ReviewsAlbum Reviews WITCHER – Summernight Melancholy (Eigen Beheer)

WITCHER – Summernight Melancholy (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Nu de dagen al merkbaar korter worden en de vochtige ochtendnevelen het landschap richting herfst duwen, wordt de zin om in het duister gefluister te duiken met de dag sterker. In afwachting van hun vierde album brengt de Hongaarse black metal band WitcheR een ongewone atmosferische (digitale) ep uit. We krijgen drie obscure nummers te horen die helemaal niets met zwart geblakerd metaal te maken hebben. Summernight Melancholy trekt zich doorheen een nostalgische hommage naar de zwoele Hongaarse zomeravonden.

Summernight Melancholy bevat één eigen nummer en twee covers. De gelijknamige titeltrack zet ons met overtuigende melancholische pianoklanken en neoklassiek klinkende synths op weg naar een neerslachtige trip vol heimwee en verlangen. WitcheR behoudt dezelfde beklemmende en duistere sfeer van hun eigen compositie ook op de twaalf minuten durende cover Illa Tiðandi dat op Burzum’s Dauði Baldrs uit 1997 te vinden is. WitcheR is niet de eerste black metal band die zich aan dark ambient, dungeon synth of neoklassieke muziek waagt. Zo bracht de Amerikaanse black metal band Wolves In The Throne Room in 2014 het verrassende ambient album Celestite uit. Het derde nummer Over Ødemark is origineel van Wongraven. Wongraven is een soloproject van Satyr, de zanger en gitarist van de bekende Noorse black metal band Satyricon.

Summernight Melancholy is een klein maar mooi boeketje met neerdwarrelende geheimzinnigheid die het kleurrijkste seizoen van het jaar nog obscuurder zal maken. WitcheR brengt met dit tussendoortje een prachtig stukje melancholische piano georiënteerde herfstmuziek uit. Dit aangrijpend werkje is als ‘name your price’ op hun Bandcamp pagina te verkrijgen.  

https://witcherband.bandcamp.com/album/summernight-melancholy

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More