Home ReviewsAlbum Reviews WILDHEART – No Love (Eigen beheer).

WILDHEART – No Love (Eigen beheer).

by Kennet De Bondt

Wildheart is een jonge en hongerige band met een grote liefde voor de jaren ’80 en de klassieke hardrock en glam-metal uit die periode.

Bands zoals Whitesnake, RATT, Mötley Crüe, Dokken en Van Halen zijn hun inspiratie en dat kun je duidelijk horen op hun nieuwe cd No Love, uitgebracht op 25 mei 2019.

(© www.wildheartbelgium.com)

Glamrock is ons Belgenlandje niet meer zo populair als het was in de tachtiger jaren. Dat betekent echter niet dat het genre dood is, en dat bewijst Wildheart met hun tweede cd No Love.

De leden van Wildheart kennen het recept voor een goede pot glamrock. Hoge zanglijnen, knetterende drums, folkgitaren, gitaren met een vette chorus, scheurende distortiegitaren die in de helft van een solo vergezeld worden door een broertje in terts, dit alles ondersteund door een strakke crunchy bas. Ook de teksten passen mooi in het glam-kader: rechtdoor en enkel draaien in de bocht. De leadzang en de tweede stemmen lijmen het geheel naadloos aan elkaar.

De mixing en mastering van het album gebeurde in Zweden door de zanger van Eclips. Het eindresultaat is strak, warm en krachtig.

Zelfs wie geen liefhebber is van het genre kan maar moeilijk volgende feiten ontkennen: Wildheart is eerlijk en oprecht, en de muzikanten zijn van hoog niveau.
Een klasbak in de Belgische releases van dit jaar!

Volgen op Facebook, Instagram.

Gigs
01/08 – Halfoogst Metal Meeting
30/08 – Splintertime
01/09 – Frietrock Metal Rock Fest
07/09 –
07/09 – Dijkrock
22/09 – Olensfest
05/10 – Bambi Galore, Hamburg, Germany
11/11 –

WILDHEART bracht hun eerste album uit in 2016. Dat werd zeer hartelijk ontvangen in zowel de Nederlandse als de Belgische pers.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More