Home ReviewsAlbum Reviews THE PULL OF AUTUMN – Afterglow (RBM Records).

THE PULL OF AUTUMN – Afterglow (RBM Records).

by Kennet De Bondt

The Pull Of Autumn is een Boston-gebaseerd collectief. De band – die er uiteindelijk niet echt een is – bestaat uit leden van Throwing Muses, Boyracer, Seasurfer, Orange Cake Mix, Hood, Nick Cave and the Bad Seeds.
Hun tweede album, Afterglow, verschijnt op 25 juli 2019.

cover artwork by James Johnston

De cd opent met zwevende en pulserende hoge synthgeluiden, begeleid door een hemelse vrouwenstem die we regelmatig verder in het album terugvinden. Dit geeft echter niet de algemene stemming van het album weer: met zoveel verschillend artiesten en evenveel aparte genres en stemgeluiden is het niet verbazend dat de nummers op het album heel divers zijn.

De nummers variëren van experimenteel psychedelisch en jazzy tot heel klassieke pop-rock, soms helder, soms duister. Het scala aan verschillende instrumenten en klanken dat gebruikt wordt is hemelsbreed. Hetzelfde geldt voor de zang. Dit creëert soms het gevoel dat het album eerder een samenraapsel van nummers is en niet zozeer een doordacht geheel, wat niet betekent dat de nummers er op zichzelf niet staan. De teksten zijn veelal persoonlijk en emotioneel, en ook hier ontbreekt – al dan niet gewild – een vaste lijn in.

Wie de individuele artiesten op de cd waardeert zal op dit album zonder twijfel goede songs terugvinden. Het staat buiten kijf dat deze muzikanten niet aan hun proefstuk toe zijn en weten hoe ze hun eigen publiek op een goede pot muziek kunnen vergasten.

Pre-order is mogelijk via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More