Home Belgisch WHATEVER! – Coffee Shop / Death By Caffeine (PIAS).

WHATEVER! – Coffee Shop / Death By Caffeine (PIAS).

by Björn Comhaire

Whatever! is een jolig trio uit La Roche-en-Ardenne dat (naar eigen zeggen) lo-fi garagemuziek maakt.

Op hun Facebook-pagina noemen ze onder andere The Velvet Underground en Modern Lovers als belangrijke, muzikale invloeden en dat hoor je duidelijk op Coffee Shop/Death By Caffeine. Een titel die trouwens nauwelijks de lading van het nummer dekt.

Coffee Shop/Death By Caffeine klinkt een beetje als The Velvet Underground die op een nuchtere en zonnige zaterdagmiddag besluiten om te gaan surfen. Hoewel de tekst van het nummer ons duidelijk wilt maken dat Whatever! het zo’n beetje gehad heeft met alles en iedereen, zijn de melodie en productie zo vrolijk dat je zin krijgt om zelf ook op pad te gaan.

In de videoclip zien we de drie heren skateboardend koffie slurpen en gitaarspelen doorheen verschillende landschappen. De helft van de tricks die zo proberen mislukt en één van de bandleden slaagt er zelfs nauwelijks in enkele meters rechtop te blijven staan op zijn skateboard. Het is duidelijk dat Whatever! beschikt over een stevige dosis zelfrelativering. Alleen al daarvoor vinden we ze sympathiek!

Coffee Shop/Death By Caffeine zal niet de grote commerciële doorbraak betekenen voor Whatever! en dat is (hopelijk) ook niet de bedoeling. Het refrein blijft echter in je hoofd hangen en de grappige videoclip is onweerstaanbaar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More