Home ReviewsAlbum Reviews WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Your Highness

WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Your Highness

by Serge Timmers

Het zijn niet alleen vuurwerkbommen die knallen in Antwerpen. Deze stad is ook het bonkende hart van een hardrock en metal scène die overloopt van het talent en van de hard werkende muziekliefhebbers. Helaas hebben we geen plaats om alle bands een plekje te geven, daarvoor hebben we een encyclopedie nodig, maar met de heren van Your Highness hebben we er eentje uitgeplukt die symbool staat voor een bruisende scène.

De ruige blues en stoner rock van dit vijftal knalt al jaren door de speakers van lokale concertzalen, van nationale én internationale festivals. En al jaren staan deze mannen garant voor pure energie op het podium.

Your Highness bestaat tegenwoordig uit Jan Rammelloo, Joachim Cols, Bart Struyf, Nic Placklé en Ben Baert. Sinds pakweg 2010 timmeren ze aan de weg naar stoner-stardom met furieuze riffs, beukende drums en brutale stemmen.

Hun meest recente werk is The Ragbag Vol. 1, een ep met drie knallers die elke liefhebber van het hardere werk kunnen bekoren. Een fan op Bandcamp noemde de ep ‘een fuzztival’ en daar heeft die jongen groot gelijk in. Your Highness staat z’n mannetje tussen grootheden als High On Fire en Bongzilla. Ze kunnen ook in één adem genoemd worden met andere Belgische beukers zoals Bark en King Hiss.

Met het nummer Deathsman staat de band ook op de soundtrack van de horrorfilm Duyster. En verder breken ze het kot af, waar ze ook komen, van Antwerp Music City over Alcatraz Metal Festival tot Desertfest London. Overal zijn deze heren één van de “bands to watch” en dat gaat niet zo snel veranderen, zeker niet zolang ze hun waanzinnige stoner metal met dezelfde energie blijven brengen als vandaag.

We mogen best trots zijn op dit furieuze vijftal. Eigenlijk moeten we hen gewoon eens naar het Songfestival sturen, gewoon om de boel eens lekker in de soep te draaien.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More