Home ReviewsAlbum Reviews WE ARE OOH PEOPLE – S/T

WE ARE OOH PEOPLE – S/T

by Nel Mertens

Tiny De Keyzer (zang), Bart Philips (zang), Kevin Van Volcem (analoge synths, elektronica), Sven Devriese (gitaar) en David De Clerck (bas) mixen electro-punk, synthwave, dark techno, dance, pop,… tot een eigen newwavesound onder de noemer We Are Ooh People. En Ooh, dat zijn ze wel, het Brugse vijftal. Na zes ep’s staan er dertien tracks op een eerste zelfgetitelde  album, vol passie, stoom en… nog meer passie. Wie na het beluisteren van dit album nog steeds denkt dat new wave enkel om ‘sad songs’ ging, slaat de bal volledig mis.

Sterke beats, kille synths en een diep baslijntje worden geïnjecteerd met speelsheid in Hot Asian met robotgestuurde stemmen en knap gitaarwerk.

Toetsen die zacht miauwen, maar hun klauwen uitwerpen om zich in slaande beats vast te zetten. Sex Kitten wordt door gitaar en synths vooruit gedreven, terwijl de zang vrij zacht op de achtergrond klinkt, als een verleidelijke lokroep. Een grimmig rebelse Riot Grrrls-stijl krijgen we te horen in het opstandige Transition.

Eén van de tracks die we al eerder te horen kregen is Vodka With Lime: een ritmisch nummer over het herinneren van de goede dingen in het leven in een donkere, donkere wereld. De mannelijke vocals klinken bijna tantrisch dreigend, terwijl de synths oplichtend flakkeren in volle postpunkflair. ”You look so pretty, you look so fine.”

Crash & Burn lijkt metalen mee te dragen in de beats, in de synthlijnen en laat het nummer vrij koud en minimalistisch klinken. Tot de stevige snaren en uitzonderlijk knap ritmewerk daar aan toegevoegd worden. Er wordt geteased met woorden en klanken!

De planeet Ooh! leek ons ondertussen bekend, doch Bad Dreams laat ook het meer duistere kantje horen. De vocalen klinken grimmiger in deze track die knap sterk ritmisch opgebouwd is. De samenzang klinkt erg mooi in het nummer dat steeds meer vloeiend wordt, tot er een barst komt in de track met industrialelementen, die de Bad Dreams levensecht laten klinken. Een onheilspellende waas waait door Vampire Venom, waarin Tiny haar stem rond strakke beats en opwindende gitaren en toetsen speelt.

28 draagt een bepaalde eenzaamheid in zich. Sci-fi elementen lijken dicht op de huid te kruipen als indringende insecten. Ongetwijfeld een dancetrack, maar eentje die beladen is met misleidende melancholie, terwijl U & Me er eentje is die qua sounds meteen onbezorgd de clubdansvloer, gevuld met in latex gehulde lichamen, op kan.

We zijn helemaal fan van de male vocals waarmee Boner start. En zo blijkt er in iedere track wel iéts te zitten dat ons iedere keer weer verrast. Van de trage ritmes in het wondermooie Cigarette Favorite tot het sterk esthetische contrast tussen stemmen en beats in Not Tonight en de wervelende toetsen in White Room.

Wie robotstemmen denkt, denkt aan een koude, strenge sound, maar We Are Ooh People weet dit zo goed instrumentaal te verpakken tot barstende energiebommetjes, die de unieke vocals alleen maar bevestigen. Dertien tracks die zelfs zonder publiek hun eigen weg uit willen dansen. We Are Ooh-fans.

Het eerste volledige album van We Are Ooh People is digitaal en op vinyl verkrijgbaar. En wie de lp bestelt… die krijgt daar een hete We Are Ooh People-boodschap gratis en voor niets bij!

Facebook / Spotify / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More