Home ReviewsAlbum Reviews WARTAAL – Waan Van De Nacht (Eigen Beheer).

WARTAAL – Waan Van De Nacht (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

Neen, de ‘donkere jongen’ uit De Jeugd van Tegenwoordig is niet aan een grote genreswitch begonnen. De plaat Waan Van De Nacht is een project van Ward van den Velde, artiestennaam Wartaal. Met zijn Nederlandstalige gitaarpop raakte hij al in 2016 tot de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In december van vorig jaar stond hij in Hasselt voor een volle Muziek-o-droom op het podium van de Limburgse finale van Sound Track.


(c) Andrew Snowball

Op de nieuwe plaat vind je geen ingewikkelde ritmes of moeilijke teksten, maar wel een taal die iedereen verstaat op een bedje van soms melancholische, dan weer speelse klanken. Dankzij de poëtische ondertoon zijn vergelijkingen met artiesten van de kleinkunst als Spinvis en Raymond Van het Groenewoud nooit ver weg.

Hoewel de lyrics soms gevaarlijk op de rand van clichés staan, raakt Wartaal op amper zes tracks verschillende dagdagelijkse onderwerpen aan. Van alledaagse rituelen (Kleren In De Was) naar liefdesverdriet tot druk van buitenaf (Wonderkind).

De ep wordt op 21 februari gereleaset, met een gratis (!) concert in de Muziek-o-droom in Hasselt. Onze voorspelling? Een warm dekentje voor de laatste koude dagen van de winter.

Ine Geldermans

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More