Home ReviewsAlbum Reviews SPANKRAGHT – Thou Shalt Drown In The Blood Of Thy Children (Eigen Beheer).

SPANKRAGHT – Thou Shalt Drown In The Blood Of Thy Children (Eigen Beheer).

by Theo De Rycke

Met deze wel pakkende titel brengt Spankraght hun eerste full album op de markt.  Het schijfje bevat 7 tracks in hun wel heel eigenzinnige dreunende technobeats die gepaard gaan met heavy gitaren. Voor de realisatie van deze plaat, heeft dit Antwerps duo beroep gedaan op enkele andere muzikanten. 

De eerste track Synopsis is nog rustig, erna wordt het iets brutaler met Franky De Smet-Van Damme (Channel Zero) in Reset Mankind.  Evy Verbruggen (Elusion) draagt haar steentje bij op het met beats overgoten Carnivlle. Het instrumentale Hoop wordt ondersteund door gesproken tekst van Axl Peleman (Ashbury Faith, De Kreuners).  Voor vocale ondersteuning van Resilient werd niemand minder dan Zak Tell, de frontman van Clawfinger in huis gehaald en op de slottrack Exodus kan je Alex Agnew ook nog horen.

Bij hun voorgaande ep vonden we nog dat Spankraght het voor een metalpubliek wel nog zou kunnen waarmaken, maar dat een Tomorrowland hier niet klaar voor zou zijn.  Met deze debuutplaat hebben ze echter een draai gemaakt en lenen sommige tracks zich meer voor een techno/dance festival. Voor iedereen goed doen blijft echter een moeilijke taak. 

De plaat verschijnt op 21 februari en zal ook in een limited edition box verkrijgbaar zijn.  In deze box vind je buiten enkele goodies, een digipack-cd en een usb-stick met een add-on voor Doom II.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More