Home Belgisch WALLACE VANBORN – From A To Yellow.

WALLACE VANBORN – From A To Yellow.

by Didier Becu

Comebacks. Meestal hebben we er een broertje aan dood, maar deze van Wallace Vanborn is eentje waar we met plezier naar uitkijken. Bijna tien jaar geleden dropten Sylvester Vanborm, Dries Hoof en Ian Clement met hun debuut Free Blank Shots een bom in het Vlaamse muzieklandschap. Meermaals vergeleken met Millionaire en Queens Of The Stone Age , al was het maar om aan te duiden dat gelaagde, weldoordachte noiserock ook in ons land kan.

(c) : WALLACE VANBORN

Na heel wat copycats de revue te zien hebben passeren is the real thing Wallace Vanborn er na 5 jaar stilte opnieuw, en is de opvolger van The Orb We Absorb klaar. Het nieuwe album komt uit op 15 november en wordt op 30 november in de Ancienne Belgique voorgesteld, en om de nieuwsgierigheid wat in te tomen is er vandaag een eerste single gelost.

Het Gentse trio kondigde aan dat ze met de nieuwe plaat terug naar hun roots wilden. De tien songs van A Scalp For The Tribe werd in de Number Nine studio opgenomen en de eerste single From A To Yellow laat ons horen wat we van de nieuwe plaat mogen verwachten. Veel dus!

En jawel, de drie hebben nog niets van hun kwaliteiten ingeboet. Niet dat we daar ook maar één seconde voor gevreesd hadden, maar op een venijnige manier kiezen de drie wederom voor een ultieme mix van poppy (het is en blijft een oorwurm) en alternatieve (stoner)rock met de nodige (rauwe hoeken) af. We zijn er inderdaad tamelijk wild van, en het eerste plonsje in de nieuwe geluidszee van Wallace Vanborn heeft onze interesse op drie minuten alleen maar aanzienlijk doen stijgen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More