Home Belgisch STEVEN H – Regen In Mijn Verlof

STEVEN H – Regen In Mijn Verlof

by Didier Becu

Trouwe lezers hebben op onze pagina’s zonder meer al eens de naam van Steve Heyse zien passeren, en dan vooral onder zijn muzikaal alter ego Steven H. Het concept? Aanstekelijke hiphop met de nodige finesse en veel hitpotentieel, maar wel in de eigen taal gezongen (niet dat we dit als een prioritair gegeven zien), maar wel (en dat maakt Steven H zo uniek) over onderwerpen waar iedereen mee geconfronteerd.

Op zijn vorige single had de West-Vlaamse muzikant er het nog over hoe “leuk” het backstage wel is en op zijn nieuwste worp heeft hij het over het onderwerp waar iedereen het er eind augustus over heeft. Niet over die opwarming van de aarde, waarom zouden we, wel dat je na maanden hard labeur er eens op uittrekt en eenmaal daar moet vaststellen dat de weergoden je je pleziertje niet gunnen. Luister vooral zelf. Bijna hilarisch verslavend!

Regen In Mijn Verlof is de derde teaser uit het nieuwe album dat op 18 oktober zal verschijnen. Naast ordinair zwart vinyl, modern digitaal, ouderwets op tape, komt de plaat ook uit op gelimiteerd bierkleurig (!) transparant vinyl. Wie graag het feestvarken uithangt of gewoon Steven H op een podium wil zien, kan op vrijdag 1 november in de Herberg Macharius in Gent voor de releaseparty terecht.

Over de clip zelf valt veel te vertellen, want die werd gemaakt via de analoge animatietechniek van de filmpjes die Terry Gilliam voor Monty Phyton maakte. Alle beelden werden eerst gefotografeerd, vervolgens één voor één uitgeprint, op dik papier gekleefd, verknipt en met de hand geanimeerd volgens het stop-motionprincipe. De Franse animator Floriane Montcriol was er ruim een half jaar mee bezig geweest in haar Gentse Studio ZoZo en Steven H stak zelf de handen uit de mouwen om te assisteren met printen, knippen en plakken.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More