Home ReviewsAlbum Reviews VIKTOR ANDROV – Daka (Horza Records)

VIKTOR ANDROV – Daka (Horza Records)

by Nel Mertens

Muzikale schizofrenie. Het is een gave, een compliment, een schoonheid die slechts enkele muzikanten in zich dragen. De Gentse Daniel Guerrero blijkt er zo eentje te zijn. Zoals hij als gitarist in de band Top Of Mind een uitbundige crossover sound tussen duisternis en exotisme weet neer te zetten, zo laat hij met zijn soloproject Viktor Androv een minimaal, atmosferisch geluid horen, waarin beats de hartslagen van zijn tracks zijn. De kloof tussen de genres die hij bespeelt kon amper groter zijn.

© Charlotte Demedts

Daka is, na Foxy, de tweede ep van Viktor Androv en laat drie tracks horen waarvoor hij zich telkens liet inspireren door iets of iemand. Beschouw het als zijn ode aan een dichteres, een boek en een kat die niet van hem is.

De titeltrack is vernoemd naar een bevriende, Nederlandse dichteres Daka. Fijne laagjes elektronica over mekaar gesponnen, waarin vingerknippende beats de soms grimmig opduikende synthlijnen begeleiden. Een knappe track waarin licht en duisternis triggerend in duel gaan.

Voor de tweede track Atreides, vond Guerrera inspiratie bij de Dune-novels van Paul Herbert. Waan je even een aristocratische erfgenaam van het Huis Atreides op de planeet Caladan. Met oplichtende tonen en theatrale tinten in een minimalistisch dynamische sound.

Een kat die regelmatig bij hem thuis langskomt, kreeg van hem de naam Stipje. En dat horen we terug in de laatste track van deze ep. Poppende ritmes in een steeds meer ontluikend warm klankkader, waartegen snijdend slome synthlijnen verleidelijk speels aan vleien. Met een kattig kantje, uiteraard.

Daka is verkrijgbaar via Spotify en Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More