Home ReviewsAlbum Reviews VALLEY – Delusion Of The Defeatist (Eigen Beheer)

VALLEY – Delusion Of The Defeatist (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Er zijn zo van die bands die je vanaf het begin bij je nekvel nemen en je niet meer loslaten tot de laatste noot. Valley is zo’n band. Dit vijfkoppige collectief uit Halle maakt een organische mix van post-rock arrangementen, hardcore stukken en vleugjes shoegaze. Waarschijnlijk een van de redenen waarom de muziek van Valley zo’n breed publiek aanspreekt.

© Valley

Delusion Of The Defeatist is het tweede album van Valley en kwam er dankzij crowdfunding. Met deze plaat wil de band het muzikale verhaal vertellen van iemand die balanceert op de dunne lijn tussen fictie en realiteit. De wisselende gevoelens die daar het gevolg van zijn, hoor en zie je in de muziek, de teksten en het artwork.

Op de langspeler staan tien sublieme songs waar de band een intense sound etaleert met veel afwisseling. Soms dromerig en emotioneel, soms ook vol woede. Alles gebracht vol overtuiging, zodat de band je van in begin meesleurt op hun intense trip. We kunnen spreken van een gigantisch bommetje dat Valley laat ontploffen.

Wie La Dispute, Touché Amoré en Defeater het einde vindt, is bij Valley zeker aan het goede adres. Op Delusions Of The Defeatist klinkt de band uit Halle even overtuigend als zijn Amerikaanse voorbeelden. Dat Valley er enkel in slaagt om een plaat te maken dankzij crowdfunding is dan ook onbegrijpelijk, en dat terwijl de labels zouden moeten staan aanschuiven om de platen van Valley te mogen uitgeven.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More