Home Belgisch VAAL – Knopen (Eigen Beheer)

VAAL – Knopen (Eigen Beheer)

by Didier Becu

De taal der waanhoop, zo kan je het best de muziek van Vaal omschrijven. Muziek die je bij de keel grijpt en je op een bijna laffe manier niet meer loslaat. Niet dat we er om treuren, muziek die niets met je emoties doet is dan ook waardeloos. We gaan niet beweren dat Vaal je leven verandert. Wie zou zo’n woorden geloven op basis van één track? Maar de song is voldoende om ons met een wow-gevoel te overdonderen, gewoonweg omdat het iets met je doet.

Vaal is een Gents trio (tegenwoordig komt alles wat goed is uit Gent) en naar eigen zeggen kiezen Timo Bonneure, Arjen Verswijvelt en Jelle Wulleman voor de leegte.

Hun nieuwste song Knopen (absoluut naar de bevreemdende video kijken) is, op het einde na, bijna volledig instrumentaal. Duistere, zeg maar sinistere gitaren die gecombineerd worden met doomy synths. Beangstigend is het te gebruiken woord, denk hoe je geblinddoekt een ruimte wordt ingeduwd, of gewoon aan de kwellingen die je krijgt als je nadenkt over de zin van dit bestaan.
Een zware noot om te kraken, maar het smaakt wel heerlijk.

DIDIER BECU

Vaal Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More