Home ReviewsAlbum Reviews VAAGUE – Vaague (Shapes No Frame)

VAAGUE – Vaague (Shapes No Frame)

by Björn Comhaire

Je moest de laatste paar maanden wel erg je best doen om drummer Antoine Pierre niet tegen te komen op de podia van een van de vele Belgische jazz-festivals. De man heeft al een tijdje een eigen band URBEX waarmee hij vorig jaar nog het album Suspended uitbracht. Een soort tribute aan Miles Davis’ baanbrekende album Bitches Brew dat toen 50 jaar oud werd. Ook met Next.∆pe, dat eerder de triphop richting uitgaat, zet hij regelmatig een stapje buiten de deur. Ah ja, en je hebt misschien ook al bezig gezien bij TaxiWars!

© Vaague

En nu is er zijn nieuwe solo-project Vaague waarmee hij een eerste ep uit brengt op zijn eigen label. Een drummer die solo gaat? Hmmm, dat klinkt niet echt spannend. Of toch? Ook Simon Segers deed het recent (corona remember?) en wie Karen Willems ooit in haar eentje bezig zag, weet dat drummers óók echte muzikanten zijn…

Wat Pierre met Vaague doet, klinkt evenwel totaal anders dan wat we van Segers en Willems te horen krijgen.
De basis blijft uiteraard nog steeds een (uitgebreid) drumstel maar via een batterij elektronica, samples en een computer creëert Vaague een complete muzikale wereld. Een scheut tr(h)iphop, jazzy drumbreaks, een handvol breakbeats, wat soundscaping hier en daar, een likje pop en zelfs een zucht techno passeren onze auditieve organen en die lusten er wel pap van.

Eigenlijk moet je Antoine live aan het werk gezien hebben om ten volle te beseffen welk een huzarenstuk hij met dit album uithaalt. Niet dat we daarmee de muzikale kwaliteiten ervan in vraag stellen maar hem bezig zien is toch net even next level. Wil je de tovenaar zelf aan het werk zien? Dat kan op 2 oktober in de Botanique in Brussel!

Shapes No Frame / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More