Home ReviewsAlbum Reviews URUK – I Leave a Silver Trail Through Blackness (Consouling Sounds)

URUK – I Leave a Silver Trail Through Blackness (Consouling Sounds)

by Luminous Dash

In dark ambient en deep drone is het samenbrengen van specialisten in een vakgebied meestal de basis van een topwerk. Bij URUK is het niet anders.

Het meest opvallende is de sfeer van het regenwoud die binnensluipt. Bij het zien van de foto, was die impressie er al, bij het beluisteren werd die versterkt en bij het lezen van de bio op de website van Massimo Pupillo bevestigd, dat deze Italiaan namelijk in het regenwoud van de Amazone leeft.

Tim Lewis, alias Thighpaulsandra, uit Wales is het tweede luik van URUK. Al even breed in zijn oeuvre als zijn compaan Massimo, bekend van Coil. Beide zijn oudgedienden die door alle achterkamers zijn geslopen en heel wat op hun palmares hebben staan.

URUK is een debuut album dat je in donkere krochten en uitdagende ontmoetingsplaatsen zal brengen. Geen enkel moment wordt je tot rust gebracht, de aandacht wordt opgeëist, gevoelens worden samengeperst, je buik verkleint tot de helft, … en toch aanvaard je de flow. Een die je niet loslaat, de meester is duidelijk je meerdere, er is geen verweer, je kan enkel aanvaarden en ondergaan.

Deze intensiteit van gewild ondergaan doet je telkens de herhaaltoets indrukken, vooral omdat dit voor mij heel erg persoonlijk wordt, met diep ingekerfde herinneringen aan een queeste in de Andes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More