Home ReviewsAlbum Reviews TWOFVCE – Always Behind (Eigen Beheer).

TWOFVCE – Always Behind (Eigen Beheer).

by Björn Comhaire

TWOFVCE – Always Behind (eigen beheer)

Funk en soul zijn springlevend in België. Bands als JTOTHEC, ID7, Delv!s en Blackwave zijn al een tijdje bezig om het genre nieuw leven in te blazen en nu doet TWOFVCE (spreek uit als “twoface”) ook zijn duit in het zakje met hun tweede ep Always Behind.

TWOFVCE zijn vier gasten uit Antwerpen en Waasmunster die zichzelf als een semi-akoestische band omschrijven. Twee jaar geleden brachten ze een eerste ep Okinawa uit. Sindsdien namen ze deel aan De Nieuwe Lichting (StuBru) en Humo’s Rock Rally.

Het geluid van de TWOFVCE is sinds de eerste ep een stuk volwassener geworden. Waar ze op Okinawa balanceerden tussen pop en lichte funk, is hun geluid dieper en wat vetter geworden. Het blijft wel allemaal spacy en open klinken en je krijgt nooit het gevoel dat de nummers overladen zijn. Soms missen we misschien nog wat vlees in de lage registers, waardoor de muziek soms wat zweverig blijft, maar da’s persoonlijke voorkeur.

De ep begint sterk met Evil Men. Het staccato gitaarwerk en de gedoseerde trompetgeluiden geven het eerste deel van het nu