Home ReviewsAlbum Reviews TUFF GUAC – Swanky Love (Belly Button Records)

TUFF GUAC – Swanky Love (Belly Button Records)

by Bootsie Butsenzeller

Lente in het land en meteen de soundtrack erbij door Tuff Guac, dat z’n tweede album komt droppen.

© Tuff Guac

Singles Mr Fear en I’m Not A Man kreeg je al voor de kiezen en blonken uit in lentefrisse catchyness voor en door cowboy actiehelden. Het titelnummer doet daar nog een schepje vruchtbare paardenmest bovenop, met best wel een funky en sexy galopperende ritmesectie in het gezelschap van galmende twang gitaren, de mantra lyriek zorgt voor een meezinger van formaat.

Soms sluipt er al eens een flardje blues tussen de saloondeuren (Pretty Bitchin’, All I Want Is To Lay Down, My Head Is Like A Cloud) maar dan, een beetje contradictorisch, ook van het vrolijke soort. Als de Lucky Luke van de Belpop bezondigt Rafael Valles Hilario zich vrijwel nooit aan iets als donkere gedachten. Z’n zorgeloze garagerock doorspekt hij verder nog met wat sixties bubblegumpop, uiteraard country (maar zonder dat het irritant wordt) glamrock en een flinke dosis humor en zelfrelativering en dat siert hem.

Onze favorieten zijn uiteraard weer de tracks met de meest geile grooves, en die prijs gaat op Swanky Love naar (nog steeds) Mr Fear, Sweet Suckemaholic (knoert van een baslijn ook trouwens) Terry’s Rubber en zoals reeds aangegeven de titeltrack dus.

De doopfeesten:

28/03 – Trix, Antwerpen (album release show)
13/04 – De Hooikar, Gilze (NL)
25/04 – Farmm, Hasselt
26/04 – Atelier Rock, Huy
28/04 – La Lune Froide, Nantes (FR)
29/04 – La Lune Froide, Nantes (FR)
02/05 – Ferro, Porto (POR)
03/05 – Xapas, Paredes De Coura (POR)
04/05 – Pedra Rock Festival, Moleanos (POR)
15/05 – AB, Brussel 
16/05 – Balzaal Viernulvier, Gent

SpotifyBandcampFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More