Home Festival Persvoorstelling DOUR Festival (20/03/2024)

Persvoorstelling DOUR Festival (20/03/2024)

by Hans Vermeulen

Het spel lijkt gespeeld. Dour Festival heeft de line-up voor editie 2024 zo goed als afgerond. Er wordt enkel nog een samenwerking met Sofiane Pamart aangekondigd en toegelicht binnen een paar weken. Maar de line-up van zomaar eventjes 250 bands, gespreid over 5 festivaldagen, kon in een puzzelvorm gelegd worden. Er vond een persvoorstelling plaats waar de laatste nieuwtjes werden toegelicht en één van de artiesten op het festival, Zonmai, een concertje speelde en dat klonk heel goed.

Het festival vindt plaats van 17 tot 21 juli en omvat dus voor een keertje de nationale feestdag. De laatste namen vind je hieronder in een handig overzichtje.

Geen enkel ander festival kan dezelfde Belgische cijfers als Dour voorleggen. 30% van de affiche is ingevuld met namen van Belgische groepen en artiesten. 2/3 daarvan zijn Franstalige artiesten. De affiche van Dour presenteert zich verder op zijn Dours. Typisch Dour dus en dat houdt in dat voeling werd gehouden met de achterban, zijnde de festivalgangers, dat er aandacht werd besteed aan lokale artiesten zoals Le Prince Harry.

De meest uitgebreide waaier aan genres komt ook dit jaar weer aan bod. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gebracht op één van de acht podia: The Last Arena, La Petite Maison Dans La Prairie, Boombox, Le Labo, Le Garage, Dub Corner, Le Rockamadour en De Balzaal.

SHYGIRL

De voornaamste headliners zie je hieronder nog eens afgebeeld. We houden jullie uiteraard verder op de hoogte van meer nieuws vanuit de Dour Headquarters.

Aan de namen van de podia en de indeling van het festival is deze keer dus niet gesleuteld. Mathieu Fonsny verklapte de laatste geheimen van de line-up, of toch bijna. Damien Dufrasne had het onder meer over openbaar vervoer aan 50% van de prijs en busregelingen van en naar de grote Belgische steden, met een vertrek rond 9 uur in de ochtend wat de heenrit betreft, en de terugrit staat gepland rond 4 uur de volgende ochtend. Er zal in het VIP-dorp ook een dagmenu aan 35 euro kunnen besteld (en liefst ook opgegeten) worden.

TicketsInstagramFacebook

GILLA BAND

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More