Home ReviewsAlbum Reviews TRIPTIDES – Croque Macadam (Requiem Pour Un Twister Records).

TRIPTIDES – Croque Macadam (Requiem Pour Un Twister Records).

by Didier Becu

Ze zien er uit als bloemenkinderen. Mensen die nog altijd geloven dat je in San Francisco bloemen in je haar mag dragen en dat alle mensen er leuk zijn, kwestie van dat fameus liedje van Scott McKenzie eens aan te halen. Verdomde dagdromers zijn het, maar zo lang het mooie liedjes oplevert mogen ze er blijven in geloven.

Het was in Bloomington dat Glenn Brigman en Josh Menashe elkaar ontmoeten en meteen begonnen ze aan het componeren van vrolijke West Coast Sixties-deuntjes en omdat het beter bij de muziek past verhuisden ze richting Los Angeles.

Opgemerkt door het Franse label Requiem Pour Un Twister brachten ze de lp Azur uit. Hoewel de huidige sound nog diezelfde onbezonnen West Coast-feel heeft zijn er toch heel wat psychedelische elementen in hun geluid gekropen. Getuige daarvan Croque Macadam, de voorbode van een binnenkort te verschijnen album.

Echt origineel klinkt het allemaal niet, maar wel ontzettend ontroerend en mooi gebracht en ze kunnen gerust wedijveren met onze eigen West Coast-bands hier ten lande : Alpha Whale en The Tubs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More