Home ReviewsAlbum Reviews TRICYCLE – Zoom (Avontura Musica).

TRICYCLE – Zoom (Avontura Musica).

by Sigi

Al 20 jaar opereert Tricycle op het kruispunt waar jazz, muzette, kamermuziek en zelfs klezmer elkaar ontmoeten. En hoe vier je zo’n jubileum beter dan met het uitbrengen van een (opnieuw) uitstekend album, moet de band gedacht hebben? Enter Zoom, een dot van een album dat uitnodigt tot gas terugnemen en rustig de tijd nemen om te luisteren.

(c) : Avontura Musica

En dus zijn accordeonist Tuur Florizoone, saxofonist Philippe Laloy en contrabassist Vincent Noiret terug met een nieuwe verzameling songs waarin het aardig vertoeven is. Voor wie Tricycle een beetje kent, weet wat dat wil zeggen: stilistische meesterwerkjes die zich behoedzaam voortbewegen. Verwacht je dus, in tegenstelling tot alle jonge jazzcats die onze podia onveilig maken, niet aan een rollercoaster van sounds en beats.

Neen, hier heerst een ontspannen sfeer. Wat niet wil zeggen dat het een saaie boel wordt. Integendeel. But Bout Bought A Boat, dat de plaat opent, zet direct de toon. Een song waarbij je instant in een volkscafé in hartje Brussel of Parijs waant. Ze ziet de vaste klanten aan de toog hun verhaal doen en je voelt je thuis.

We zijn nog nooit in Cherbourg geweest, maar op basis van de gelijknamige song op dit album, zien we ons zo over de brede boulevards (zo stellen we ons de stad toch voor) rondstruinen. Onze favoriet Ugo, is ook zo’n prijsbeest. Speels gaan de drie hoofdrolspelers een dialoog met elkaar aan. Wat volgt is pure magie. En het goede nieuws: het album staat vol met dergelijke klasbakken.

Tricycle maakt muziek die buiten elke tijd en plaats lijkt te bestaan. Het is muziek die de nodige aandacht vraagt om volledig te behappen. Maar wie de moeite doet, ontdekt bij elke beluistering wat meer schoonheid. Een groeiplaat, quoi. Kortom: It’s jazz, Jim. But not as you know it.

Het album koop je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More