Home ReviewsAlbum Reviews TRANSVERSE – Returning to the Fount of Destruction (Somewherecold Records)

TRANSVERSE – Returning to the Fount of Destruction (Somewherecold Records)

by Patsker Omaer Beguin

Net nu de leden van de ‘wintergestapo’ steen en been klagen over de hitte van deze uitzonderlijk zalige Indian summer, luisteren we naar Returning to the Fount of Destruction. Het is een interessant post-apocalyptisch elektronisch werkje van het duo Transverse dat bestaat uit Matthew Richter (autodealer) en Jason T. Lamoreaux (The Corrupting Sea). Returning to the Fount of Destruction is het tweede album van de Amerikanen sinds ze elkaar leerden kennen via bijdragen voor een liefdadigheidscompilatie op het Somewherecold Records label.

Net nu onze planeet letterlijk en figuurlijk in brand staat, stolt de synergie van Transverse tot hybride elektronische weefsels. Richter en Lamoreaux uiten hun ervaringen en waarnemingen van een beangstigende wereld in een reeks filmische aanvoelende tracks. Het tweetal vlecht een brede waaier aan elektronische muziekstijlen tot een boeiend album waar heel wat in te ontdekken valt. We krijgen soundscapes, ambient en op Berlijnse School gestaafde pulsen die in nogal duister water waden. Returning to the Fount of Destruction is echter geen dark ambient album maar eerder een punkachtige sonische schreeuw over de ziekte van onze postkapitalistische samenleving, de gevolgen van de pandemie en het kwaad waarin bepaalde politieke strekkingen zich manifesteren.

De titels van de tracks op Returning to the Fount of Destruction spreken tot de verbeelding en benadrukken heel wat zaken die verkeert lopen in onze wereld. Op enkele hoopvolle signalen na heerst er een bedrukte en ongeruste sfeer op dit album. De binnensluipende audio-opnames van protesten tegen onderdrukking van persoonlijk keuze, maken enkele nummers nog eens extra krachtiger. Returning to the Fount of Destruction is geen album waar je vrolijk van wordt. Richter en Lamoreaux slagen erin om een elektronisch album te maken waarin melodie, soundscapes en minimale beats klitten tot een fascinerende en emotioneel geladen sonische wolk die blijft nagalmen.

Facebook Transverse MusicFacebook autodealerFacebook SomewherecoldRecords

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More