Home ReviewsAlbum Reviews TOUT VA BIEN – A Curious Encounter With (Warner)

TOUT VA BIEN – A Curious Encounter With (Warner)

by Didier Becu

De carrière van Tout Va Bien (het muzikaal alter ego van Jan Wouter Van Gestel) ging pijlsnel de hoogte in. Vier jaar geleden won hij samen met Soldier’s Heart (ondertussen al gesplit) en Rhinos Are People Too (ook een nieuwe plaat uit) de eerste editie van De Nieuwe Lichting, maar de Mechelaar stond ondertussen al op de allergrootste festivals (van Pukkelpop tot Werchter).

Na zijn debuutalbum Kepler Star dat verleden jaar verscheen, is er nu de ep A Curios Encounter With met daarop 5 tracks en als neusje van de zalm het (welverdiende) grijsgedraaide Goodbye. Heerlijke electropop waaraan Ozan Bozdag, bassist van Oscar & The Wolf, meewerkte (hij schreef en producete de hele ep mee). Een song die geboren is voor de radio en daar terecht op thuishoort, Goodbye is pop met een grote p. Maar (bij grote artiesten moet je altijd het woordje maar gebruiken) Tout Va Bien is meer dan zo maar pop. Jan Wouter weet wel hoe je een perfecte hit dient te schrijven, hij vertoeft tevens graag in duistere electro-oorden.

Lucy opent met loodzware bassen, dreunende beats die aanvoelen alsof je net van een avondje zwaar stappen thuiskomt. Een liefdesliedje voor een meisje die graag de duisternis opzoekt. Het lijkt een ongevaarlijke song, maar eens je de track twee keer hebt gehoord, krijg je het niet meer uit je hoofd. Dansbaar, maar vooral nostalgisch zonder één seconde oubollig te klinken. Als je er geen woorden voor vindt, gebruik dan maar gewoon “mooi”, want dat is Lucy.

Iets minder toegankelijk, maar daarom niet minder ontroerend, is het soulvolle B.E.E. Luister-electronica dat je een warm gevoel heeft. Dromerig, het gevoel dat Tout Va Bien ook op de hoes uitstraalt. Nog donkerder, en vooral nog meer fragieler, is Queen Of Sheeba. Elektronische beeps die als zeepbellen rondom je hoofd dwarrelen en je een spiegelbeeld tonen die elke seconde uit elkaar kan spatten.

De ep wordt afgesloten met Full Stop. Where Did It AlL Go Wrong, It Seems Like The Storm Has Finally Rolled In And All The Plans I Made. Intelligente elektronica heet zoiets, en meteen een ep die aantoont dat de tweede lp van Tout Va Bien wel eens uitzonderlijk goed zou kunnen worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More