Home ReviewsAlbum Reviews TINY LEGS TIM – Elsewhere Bound (Starman Records)

TINY LEGS TIM – Elsewhere Bound (Starman Records)

by Wout Meganck

Tiny Legs Tim (TLT) heeft een nieuw album uit: Elsewhere Bound. Het is ondertussen zijn vijfde en het is een zeer veelkleurig album geworden. Letterlijk en figuurlijk. De hoes is mooi en kleurrijk en stelt Tim voor die vanop zijn bed, gitaar speelt in een imaginaire droomwereld van voodoo en natuur.

De band die Tim begeleidt op Elsewhere Bound, bestaat uit ervaren muzikanten met een eigen stijl en persoonlijkheid. De arrangementen zijn complex. Het geheel klinkt als een improvisatie sessie en dat was ook de bedoeling. De plaat werd live opgenomen zonder overdubs. Door die werkwijze komt de sfeer van een donkere jazzclub in New Orleans naar boven: doe je ogen dicht en je ruikt bijna de geur van Havana-sigaren en Creoolse krab.

Tim haalde de inspiratie voor dit album tijdens een trip door New Orleans. We vermoeden dat hij veel tijd in de donkere clubs doorbracht want de blazers, de gitaarsolo’s en de mondharmonica’s zijn echt zo authentiek dat je zou zweren dat het een plaat is van blues grootheden Memphis Slim of BB King. Uitschieters staan er niet op, de kwaliteit is van in het begin hoog en hij slaagt erin deze vol te houden tot het eind. Fans van Neil Young en de betere Americana zullen er hun gading op vinden.

Of de plaat an sich een hit wordt zal moeten blijken. Zeker is dat TLT een plaatje maakte dat de live ervaring perfect kan weergeven. Als je de kans krijgt om hem live aan het werk te zien ga dat dan zeker doen en koop dit plaatje als aandenken.

01/03 – Première: AB Club, Brussel
08/03 – De Roma, Antwerpen
28/03 – De Casino, Sint-Niklaas
29/03 – 4AD, Diksmuide
14/03 – Handelsbeurs, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More