Home Belgisch TIEWAI – Way Back.

TIEWAI – Way Back.

by Luminous Dash

Tiewai is geen onbekende in de Belgische hiphopscene: zijn debuutplaat Ilawo dateert alweer van 2012, en onlangs stond hij nog met het Genkse all star collectief Goeie Jongens op de planken van de Pukkelpop Marquee. Met Way Back kondigt de Limburgse rapper nu zijn nieuwe album Winterslag Miljonair aan, en dat doet hij best vakkundig.

De single drijft op een funky, old school beat met jazzy elementen (geproducet door Cozone) die reminiscenties oproept aan Tiewai’s debuutsingle Ogenblik. Ook de clip heeft een onmiskenbaar nostalgische feel die je terugvoert naar die ‘goeie ouwe tijd’, Way Back. Voeg daar nog een lekker relaxte, herkenbare flow en een catchy refreintje bij, en je hebt een track met warme zomerse vibes waarbij het moeilijk is niet gezellig mee te knikken.

Echt opwindend of vernieuwend vinden we het allemaal niet, en ook lyrisch gezien is het nummer niet meteen een hoogvlieger, maar toch brengt Tiewai een erg aangename single uit die ons alvast met enige anticipatie doet uitkijken naar het nieuwe album dat de Genkenaar op 11 oktober op de wereld los zal laten. Wij houden je op de hoogte.

Tiewai live

25/10 – JH Getwood City – Houthalen
08/11 – JH De Moeve – Lier
15/11 – Muziekodroom – Hasselt (samen met Goeie Jongens)
30/11 – JH De Zool – Helchteren

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More