Home ReviewsAlbum Reviews TIEWAI – Stickies & Samples II

TIEWAI – Stickies & Samples II

by Bart Verlent

De gedreven Limburgse hiphopper Tiewai heeft inspiratie in overvloed. Het resultaat van al die drive is dat deze talentvolle man de afgelopen twee jaren te horen was op Stickies & Samples, de langspeler RXT (die hij opnam met Ricca) en het album Vliegtuigmodus dat hij opnam met zijn vrienden van Goeie Jongens. Nu is hij er terug met een soloalbum Stickies & Samples II waar maar liefst achttien ijzersterke tracks op staan.

© Tiewai

Op dit album werkt Tiewai vooral samen met Wits, maar ook met Stab (die in het verleden met Zwangere Guy het nummer Gorik Pt. 1 opnam) en de Nederlandse producer Soulution (bekend van zijn werk met onder andere Fat Windjacks). De Genkenaar krijgt ook ondersteuning van de heren van Stikstof (Mijlpalen), Sticks (Life), Pasi (Even Fris), Rico (Waves), Ricca (Ford Fiesta), Rosa Ana en niemand minder dan VRT-sportverslaggever Peter Van den Bempt (Cantona). Ook zorgt dj Rockid op Waves voor heerlijke scratches.

We horen duidelijk dat er kosten nog moeite zijn gespaard om met een straf album voor de dag te komen. Hoe Tiewai het doet weten we niet, maar elke keer levert hij ijzersterke albums af en dat aan een tempo dat iemand hem heeft voorgedaan. Hij blijft trouw aan zijn eigen donkere sfeer die hij van begin tot eind op zijn coole rhymes volhoudt.

Stickies & Samples II is een topplaat met veel afwisseling en bakken kwaliteit. Wie nog niet overtuigd was van het talent van Tiewai zal dat na het beluisteren van dit album zeker wel zijn!

Op 22 maart verzorgt Tiewai het voorprogramma van Zwangere Guy in de Brusselse Ancienne Belgique en op 1 april stelt hij zijn album voor in de Muziekodroom in Hasselt.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More