Home ReviewsAlbum Reviews THE PRICEDUIFKES – Dancing Dirty (UhmYeahSure Records)

THE PRICEDUIFKES – Dancing Dirty (UhmYeahSure Records)

by Hans Verhoeven

Daar is-ie dan, de lp van The Priceduifkes, Kempens ongeregeld en weten jullie wat? Eigenlijk maakt het geen hol uit hoe die klinkt want jullie wisten op voorhand hoe die klinkt. Energieke, lawaaierige punk die men live hoort mee te maken maar dat gaan ze vooral in Japan meemaken, want daar trekken ze dit voorjaar, samen met gelijkgestemden Equal Idiots, heen.

Dancing Dirty is dus punk en doet denken aan wat je ziet als je een Mentos in een grote fles Cola Light dropt. Niet proberen, zeker niet binnenskamers, zoek het op op de wonderlijke wereld van YouTube.

Maar – wakker worden! – we moeten het dus hebben over de songs. De singles, Hot Tub en de titelsong, kennen jullie al en zij jou ook. The End is Near: teringherrie. The Demonisher: meer van dat, pure hardcore en zo gaan ze door en door en los door muren allerhande. Maar als ze – heel even – het gaspedaal lossen, levert dat iets als Send It op, melodieus en opwindend en bovenal iets dat radiogolven dient te halen. Is it Bill? klinkt als een eruptie van ondergronds opgeslagen vuur. En er is de verwijzing naar de song van Dean Martin in Little Old Beer Drinker, Me al had die het over wijn.

En wij hadden het over Dancing Dirty en dat is dus een lp van The Priceduifkes. En hoe goed is die nu? Wel, de oudere jongeren onder ons die nog leven hebben dit allemaal al eens gehoord. Voor de jongere jongeren onder ons is dit het equivalent van een sonisch bombardement, en zeer geschikt om er de pogo op te springen. Voor ons, in onze rolstoelen, gaat dat al moeilijker. Oh ja, nog eens: 23 maart in Trix, de dag nadien in de AB Club. Have fun!

FACEBOOK | INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More