Home Belgisch THE GARBAGE GANG – Klinckaert (2016)

THE GARBAGE GANG – Klinckaert (2016)

by Filip Verbeeck

The Garbage Gang is opgericht einde jaren 80 door de broers Geert en Bruno Janssens. Na een paar wissels in de bezetting komen ze in 1998 tot de line up van deze release. Geert Janssens op vocals en gitaar, Steven Govaerts op basgitaar en backing vocals en Philippe Felix op drums en backing vocals. Deze bezetting hield 22 jaar stand.

Begin 2020 verlaat Steven de band. Zijn vervanger wordt Marc Verstraeten. De vuurdoop voor Marc is op 21 augustus 2021 op het Razernij Festival te Rumst.

Live speelt The Garbage Gang snoeihard. Het is dan ook één van de weinige bands die de Belgisch garagerock revival uit de jaren 80 heeft overleefd. Ze dragen met veel trots de naam ‘Dinosaurs Of Garagerock’ en bijhorend motto ‘Daughters, lock up your mothers!’.

Klinckaert is de derde release van de band, en wederom in eigen beheer.

Als openingstrack kon het nummer Klinckaert niet beter gekozen zijn. Een instrumentaal nummer met een fantastische basriff, beukende drums en loeiharde gitaren. De toon is gezet. Rabbit Hole is een oorwurm. Het refrein blijft nog zeer lang rondzingen in je hoofd (wat eigenlijk niet zo erg is).

We Are The Only Ones is een rocknummer zoals een rocknummer moet zijn. Solide ritmesectie, een gitaar die zich onmisbaar maakt, een solo die niet te lang duurt en knap gezongen. Onze favoriet!

Out Of Control valt op door de fantastische backings, live klinkt dit zelfs nog veel beter! So Far Away en afsluiter Damaged zijn gewoon twee ijzersterke nummers. Knappe ritmes, toffe breaks en mooie zangpartijen.

The Garbage Gang liet met deze release horen waarom ze ondertussen al meer dan 30 jaar meedraaien. Stuk voor stuk zijn het straffe muzikanten en Geert is een uiterste bekwame zanger en songschrijver.

Steun de band en ga ze live zien, het is de moeite!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More