Home ReviewsAlbum Reviews THE CHAMELEONS – Where Are You?

THE CHAMELEONS – Where Are You?

by Ann Cnockaert

Goed nieuws voor fans van de Britse postpunkband The Chameleons! Na meer dan twee decennia is er eindelijk nieuw materiaal van deze legendarische band met de ep Where Are You?

Openen doen ze met een energiek nummer dat zich perfect leent voor een meeslepende live uitvoering. Geleid door een krachtige, kenmerkende gitaarriff, zweven Burgess‘ herkenbare en karakteristieke vocalen moeiteloos over de strakke precisie van de ritmesectie.

Daarna volgt het sprankelende en betoverende Endlessly Falling en de introspectieve akoestische ballade Forever. Burgess vertelt over Endlessly Falling: “Het is een van de eerste nummers die we ooit hebben geschreven, maar we hebben het pas nu voltooid. Ik vond het altijd al mooi en wilde het opnemen voor de eerste John Peel-sessies, maar het werd afgekeurd en terzijde geschoven.”

De ep dient als een voorproefje van een aankomend album Arctic Moon, dat gepland staat voor eind 2024. “We zijn nu halverwege het opnameproces, en iedereen in de band is enthousiast over wat we tot nu toe hebben gemaakt. We zijn erin geslaagd om de grenzen van ons eigen erfgoed te overstijgen en eindelijk iets vernieuwends te creëren”, aldus Burgess.

The Chameleons bestaan uit Reg Smithies (gitaar), Mark Burgess (bas, zang, teksten), Stephen Rice (gitaar), Danny Ashberry (keyboards) en Todd Demma (drums). Ze zijn volop aan het touren en helaas zijn er geen data bekend voor België. Op 21 september maken ze wel een stop in Le Grand Mix in Tourcoing (FR).

Het is verleidelijk om de nieuwe nummers te vergelijken met hun eerdere werk, maar die hebben inmiddels jaren gehad om zich in ons hoofd te nestelen. We verwelkomen de nieuwe ep met open armen en zijn ontzettend nieuwsgierig naar wat het album later dit jaar zal brengen.

Facebook – Bandcamp – Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More