Home ReviewsAlbum Reviews THE CALICOS – Driftwood (May Way Records).

THE CALICOS – Driftwood (May Way Records).

by Nel Mertens

De Antwerpse, zeskoppige band The Calicos was de winnaar van Humo’s Rock Rally 2018 en springt 2019 binnen met hun nieuwe single Driftwood.

Wat ze brengen is americana en indiepop met een moderne zweem van folk, blues en country. Driftwood is hierbij de link tussen de Europese roots van de band (genre Novastar) en invloeden van The Calicos’ Amerikaanse helden Ryan Adams, Chris Isaak en Wilco. Warm overspoeld worden door de knappe meerstemmige vocals en de evenwichtige sound van Driftwood lijkt ons de perfecte muzikale achtergrond om in alle rust, als bohemien je eigen ding te doen. En dat is precies waarover het nummer gaat: vrijheid, ontsnappen aan de drukte en je eigen ding doen.

De pedal steelguitar geeft The Calicos een uitgesproken, warm geluid. Dit is hun tweede single na de debuutsingle Our House. Haast om een album uit te brengen, heeft de band niet. En gelijk hebben ze. Kwaliteit vraagt tijd en ze gaan er vanuit dat dat album er wel komt. De (gemoeds)rust die deze band uitstraalt, laat zich voelen in elke noot en in elke zanglijn die The Calicos brengen!

De eenvoudige videoclip is een stilstaande collage van een gezicht waarvan slechts enkele delen in beweging komen. Knap werk van Arto Cornelis (Volk Freelance Studio)!

Wil je The Calicos live aan het werk zien ?

19/1 – Club N9, Eeklo
2/2 – Pop in Malle, Malle
9/2 – Trix, Antwerpen
8/3 – Steck, Delft (NL)
16/3 – Mezz, Breda (NL)
8/4 – Muziekgieterij, Maastricht (NL)

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More