Home ReviewsAlbum Reviews NEON ELECTRONICS – Mondriaan (Oraculo Records / Dancedelicd).

NEON ELECTRONICS – Mondriaan (Oraculo Records / Dancedelicd).

by Nel Mertens

Wat bij de start van Neon Electronics in 1999 een zijproject leek van Dirk Da Davo (die samen met TB Frank de legendarische elektropostpunkband The Neon Judgement vormde) staat nu volledig in the music picture. Hoewel voor Dirk het maken van mooie liedjes eerder een ironisch toeval was en niet zijn drijfveer, kregen we van Neon Electronics al heel wat knaps te horen.

In samenwerking met Glenn Keteleer (a.k.a. Radical G) en bassist Pieter-Jan Theunis werkte hij zonet zijn nieuwe cd Apollo af, die (in samenwerking met Wool-E shop) verschijnt op 12 april 2019. Met Apollo brengt hij met eigen stem – die je moet volgen en vooral moet laten hóren – een belangrijke, actuele boodschap: “Laat je niet in slaap wiegen door de opium van de media. Er móet gereageerd worden, met de ogen wijd open.”

Dat Neon Electronics als band nooit intacter klonk dan nu, is geen fake nieuws en bewijzen ze nu al met de net uitgekomen ep Mondriaan. Met deze vier tracks krijg je een stevig voorproefje van het aankomende album Apollo.

Met het aftellen naar een lancering, roept Mondriaan meteen het beeld op dat we uit een jong verleden hebben van stedelijke stations. Die