Home ReviewsAlbum Reviews THE BLACK GASOLINES – Dopamine Rush (Eigen Beheer).

THE BLACK GASOLINES – Dopamine Rush (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Een meisje die met plezier haar ijsje opsmult, en in haar andere hand een sigaret heeft. Zo ziet de hoes van Dopamine Rush eruit. Het is, denken we, een typisch beeld van hoe de Kortrijkzanen van The Black Gasolines over rock ’n roll denken. Vuil, en vooral met een hoek af, en als het kan zelfs met twee hoeken af.

We schrijven West-Vlaanderen, maar de drie hebben een stevige basis opgebouwd in Gent en dan met name in de Kinky Star waar ze trouwens deze ep hebben voorgesteld en ook op de achterflap wordt de Gentse muziekclub ruimschoots bedankt.

Vier liedjes staan er op deze ep. Uiteraard allemaal DIY opgenomen, maar toch hoor je de potentie van dit trio. Powerpop, maar met een zeer rauw kantje.

Save Me, Emmely mag het schijfje openen, en we horen zo waar een ouderwetse telefoon in tijden dat die nog een draaischijf had. Het moet geleden zijn van Is Vic There? van Department S dat we dit nog mochten meemaken. No nonsense rock, recht toe recht aan zoals dat heet. Gelukkig maar…

Ook bij Tease Me wordt niet moeilijk gedaan, gewoon een rock ’n roll-chanson dat lekker in de oren ligt. Neen, meer moet dat inderdaad niet zijn…

Skøne  Forever. Geen idee wie die Skøne is, maar het eerbetoon aan haar levert wel iets op dat eigenlijk mag wedijveren met The Strokes.

Afsluiter van dienst is I Can’t Get My Eyes Of You. Het zou de perfecte titel kunnen zijn voor een ziekmakende crooner die uit de bek van Engelbert Humperdinck komt, maar het is gewoon rock dat de regels van de chaos volgt.

Er is zeker nog werk aan de winkel, maar we hebben genoeg gehoord om de duimen in de hoogte te houden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More