Home ReviewsAlbum Reviews TH’ F’KK’N G’DD’MN LUCKIES / FREDDIE AND THE VANGRAILS – To Cure Drunkards (Never Trust Hippie Records).

TH’ F’KK’N G’DD’MN LUCKIES / FREDDIE AND THE VANGRAILS – To Cure Drunkards (Never Trust Hippie Records).

by Patrick Bruneel

Daar zijn ze weer, onze favoriete bierpunks uit onze thuisstad Kortrijk. De zesde single alweer op Never Trust Hippie Records en opnieuw een split. De hoes is zoals gewoonlijk lekker chaotisch en grappig tegelijk. Wat wil een mens dan ook, als het gaat om een remedie tegen zatlappen. Wel, de remedie is: punkrock over bier, en als het niet over bier gaat, dan gaat het over hoe krakkemikkig de wereld draait en de remedie daartegen. Bier dus.

Beide bands leveren drie nummers af, die lekker doorrazen. De drie bijdragen van het duo Th’ F’kk’n G’dd’mn Luckies hoorden we ondertussen al enkele keren tijdens één van hun concerten. Lekker kort  en klinkend als een mengeling van oude blues en The Ramones valt vooral het nummer Bar Lobotomy op. Dat wil geenszins zeggen dat het niet genieten is van krakers in wording For The Rest Of Your Life en Devil & Me. Onze leeftijd (en bier) zorgen er echter voor dat we er maar eentje tegelijk kunnen onthouden.

Het kwartet Freddie And The Vangrails houdt het graag nog rauwer en wilder. Bij voorkeur spelen ze nummers die er in sneltreinvaart vandoor gaan, met Freddie die al snel met microfoonstandaard en al als een waanzinnige tussen het publiek tekeer gaat. Als ze niet bang zijn van zijn baard natuurlijk. Rauwe punk zonder franjes. Niet teveel akkoorden, maar raggen en niet zingen maar schreeuwen. En de draak steken met de klassieker Jailhouse Rock in Sam Sawyer’s Rusty Chain!!. Met krakkemikkige gitaarsolo, gewoon, omdat dit in punkmiddens heiligschennis is.

Lak aan alles en iedereen, dat is wat Freddie And The Vangrails uitstralen. Shit! Don’t Mention The Mansion (om Freddie met zijn zatte botten de duivel aan te doen) en Little Piece Of Shit klinken al even primitief als de Presley-hit. Alles in de vernieling.

Een paar honderd exemplaren zoals gewoonlijk, op zwart of wit vinyl en alles DIY, of wat had u gedacht. Tot de stempel van Freddie en het pintje van de Luckies toe (geen A of B, maar bier, weet je wel). Never Trust A Hippie. Of we die bierpunks moeten vertrouwen laten we in het midden, maar ze maken heerlijke liedjes. En koop ze een pint als je ze in het donker tegen komt.

https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Freddie-and-The-Vangrails-1231713386839071/
https://www.facebook.com/thefukkinggoddamnluckies/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More