Home ReviewsAlbum Reviews TH’ F’KK’N’ G’DD’MN LUCKIES – Days With A “T” (Never Trust Hippie Records)

TH’ F’KK’N’ G’DD’MN LUCKIES – Days With A “T” (Never Trust Hippie Records)

by Patrick Bruneel

Het Kortrijkse Th’ F’kk’n’ G’dd’mn Luckies, bestaande uit drummer Stevie Vandekerkhove en gitarist/zanger Nico Sap aka Saft’n, is behoorlijk actief. Niet alleen runt Stevie het alleen in singles grossierende platenlabel Never Trust Hippie, ze hebben ook al een opvolger klaar voor hun schitterende single Let’s Get Drunk.

Opnieuw vijf nummers, opgenomen in de Yellow Tape Studio’s in Gent met Peter Van De Veire. Die had uitdrukkelijk een bordje met het opschrift “nuchter houden” gezet tijdens de opnames. Niemand mocht zat zijn. Een achtenswaardige poging, maar uiteraard mislukt. Dat kan ook niet anders als je te maken hebt met een band bestaande uit twee notoire zuipschuiten die nummers maken over dronken zijn, dronken worden, niet dronken genoeg zijn, brouwersstakingen en iets over dorst hebben of gehad hebben.

Dat wil niet zeggen dat de punkrock van Th’ F’kk’n’ G’dd’mn Luckies niet lekker strak zou klinken. Integendeel. Eenvoud siert hen. Dat is al zo met de instrumentale opener (kan op 33rpm of 45rpm, allebei geslaagd) Last Train To Squaresville. De alternatieve naam voor Quickie’s Kotsrijk.

Kantje 1 en kantje 2 zijn, zoals gebruikelijk, te onderscheiden aan het aantal pintjes op het infovelletje op de single. Er mag wel eens gelachen worden, waarbij de opdruk van het hoesje sprekend is. I Only Drink On Days Starting With A “T”, Tuesday, Thursday, Today, Tomorrow, Taturday, Tunday. Nonsense bierpunk van het meest geslaagde soort dus.

Joke Around is iets trager, maar dat wordt al snel gecompenseerd door het furieuze Homesick Blues. De pinten staan thuis tenminste lekker fris. The Clowns Are Leaving Town en Beg To Differ, de twee nummers op de B-kant, zijn al even geslaagd. Misschien iets bluesier van inslag, maar daarom niet minder efficiënt. Saft’ns stem klinkt lekker rauw, en beider eenvoud op gitaar en drums, dat hoeft echt niet meer te zijn. Meestampers om mee te zuipen. Punt. Artis-anaal bier only natuurlijk.

Niet te lang wachten, zoals gewoonlijk, want in een oplage van rond de 200 stuks op wit vinyl en net zo veel op zwart vinyl.

BANDCAMP

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More