Home Belgisch TAMINO – Crocodile (Caroline).

TAMINO – Crocodile (Caroline).

by Luminous Dash

Tamino lost op de verjaardag van debuutalbum Amir een deluxe versie met 2 nieuwe nummers, waaronder de nieuwe single Crocodile. De singer-songwriter met Egyptische roots won in 2017 nog De Nieuwe Lichting en veroverde toen ons collectief hart met zijn single Habibi. Inmiddels toert hij de wereld rond met bandlid Colin Greenwood (Radiohead), en mocht hij het voorprogramma van Lana Del Rey verzorgen. Het gaat heel snel voor Tamino, maar dat is in het geheel niet onterecht.

Met Crocodile zoekt Tamino de donkere dramatiek minder op die we intussen van hem gewend zijn. Het nummer begint en Tamino breekt, zoals ook de zon in de videoclip, met zijn zachte stem nauwelijks door een wolkenveld van ontstemde gitaren. De repetitieve zanglijn, en de harmonische progressie die maar geen rust vindt, werken bezwerend en ontzettend. Het refrein komt binnen, en Tamino bekoort wanneer zijn stem de hoogte opzoekt, en wanneer hij de luisteraar ritmisch op het verkeerde been zet.

De lyrics omschrijven de lastige relatie tussen de criticus en de creatieveling, gesymboliseerd door de krokodil en de zangvogel. Hier haalt Tamino inspiratie uit zijn Egyptische roots, hetgeen de song conceptueel perfect doet aansluiten bij de rest van het album.

Hoewel het geheel groots en geproducet klinkt, wordt er maar weinig contrast geschapen doorheen het nummer. De song blijft hangen op hetzelfde energieniveau en zal de oppervlakkige luisteraar daarom eventueel op zijn honger laten zitten. Wie echter wat dieper graaft, zal de schoonheid van dit nummer snel ontdekken, zoals Tamino ook voorspelt in de lyrics van het refrein “Soon, you’ll like the sound”.

Ruben De Vleeschauwer


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More