Home ReviewsAlbum Reviews SUNFLOWER – The Spiders We Caught (sentimental).

SUNFLOWER – The Spiders We Caught (sentimental).

by Wout Meganck

“Jawadde wat gooien ze hier in onze schoot”. Dat was onze eerste reactie toen we de eerste keer The Spiders We Caught van Sunflower beluisterden. New wave is terug, zoveel is zeker, maar ons hoor je niet klagen als er daardoor meer van dit soort muziek op de radio komt. Wat een meeslepende muziek! Het plaatje bevat vijf nummers om duimen en vingers van af te lekken.

Sunflower verschijnt op het Sentimental label van Whispering Sons. Net als labelgenoten Fornet en El Yunque zijn het excellente jonge artiesten beïnvloed door de muziek die gemaakt werd voor ze geboren waren. Ze slagen erin om muziek te maken die tegelijk fris en heel erg vertrouwd klinkt. De aanhangers van donkere muziek worden opnieuw verwend.

Dit is geen pure post new wave maar eerder een soort post-psychedelica, spontaan dachten we terug aan onze favoriete platen van The Verve en The Sheila Divine. Na het beluisteren haalden we A Storm In Heaven van The Verve en Like A Criminal van The Sheila Divine nog eens van onder het stof. De opwinding die we voelden bij het beluisteren van The Spiders We Caught kan je vergelijken met wat we voelden toen we de eerste keer die platen hoorden. Ze hebben diezelfde melancholie en kunnen bij momenten ook verschroeiend hard uithalen. Luister maar eens naar Kosmonaut I.

Wie de band al volgt sinds 2017 weet dat ze toen al het nummer Heroin uitbrachten. Dat nummer staat ook op deze ep, mooi in het midden. Misschien strategisch, misschien toevallig, maar dat nummer is voor ons ook het hoogtepunt van het album. Heerlijk dromerige, melancholische muziek met uitbarstingen. Dat smaakt in de donkere wintermaanden, al hopen we dat de Bruggelingen ook op de zomerpodia te zien zullen zijn.

De release party van The Spiders We Caught vindt plaats op 9 februari in de Cactus club. Leuk om weten: die avond zullen ook Rumours  te zien zijn.

Facebook

Foto: (c) Ann Cnockaert

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More