Home ReviewsAlbum Reviews STEVE MOORE – Christmas Bloody Christmas (Relapse)

STEVE MOORE – Christmas Bloody Christmas (Relapse)

by Patrick Bruneel

Steve Moore kennen we eigenlijk het best van de bands waar hij deel van uitmaakt: Titan, Miracle en wellicht het bekendst Zombi. Vooral met die laatste liet hij duidelijk horen te zijn beïnvloedt door de filmmuziek van John Carpenter en de vanuit krautrock ontsproten muziek van het onvolprezen Tangerine Dream.

Instrumentale kosmisch aandoende muziek waarvan we toen al vonden dat die perfect bij sciencefiction en horrorfilms zou passen. Zoals het hoort neemt Moore onze goede raad al enkele jaren in overweging en brengt hij zo nu en dan inderdaad een score uit van een film waar hij wel iets mee kan, soundtrackgewijs.

Een van de meest recente is die voor de horrorfilm Christmas Bloody Christmas van Joe Begos (de vierde score van Moore alweer voor een Begos-film) uit 2022. De titel verraadt het verhaal al een beetje: het is Kerstavond en het wordt een slasher, een mengeling tussen Terminator en Santa. Tori werkt in een platenzaak, wil dronken worden met haar vrienden maar dan komt er een als Kerstman verklede moordenaar ten tonele die het op hen heeft gemunt. Het blijkt een doorgeslagen robot te zijn, die op vindingrijke wijze de één na de ander afslacht.

Een dergelijk verhaal is op het lijf van Steve Moore geschreven. Zo kan hij lekker zijn gang gaan met geïnspireerde synthesizermuziek die hier en daar behoorlijk mysterieus of angstaanjagend klinkt,. De aankomende schrikmomenten of slasherstukjes van de film lenen zich daar prima toe.

Of het een goede zet is om deze muziek in de zomer uit te brengen is natuurlijk een ander paar mouwen. Niet dat wij het erg vinden. Het is een zeer aardige soundtrack die ook zonder de beelden overeind blijft. Heerlijk om te beluisteren en zelf prefereren we kerstfilms tijdens een hittegolf. Een win win situatie dus.

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER / BANDCAMP/ Link IMDb

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More