Home ReviewsAlbum Reviews STADSWACHT – Weg (Eigen Beheer)

STADSWACHT – Weg (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Met hun nieuwe ep zegt Stadswacht voorzichtig vaarwel aan de kleinkunst en wordt er – jawel in Nederlandstalige poprock – tastend geflirt met elektronische muziek.

De vijfkoppige band brengt warme nummers, zowel qua geluid als qua inhoud.

Hoe geruststellend Morgen (Als Ik Toen Wist) klinkt, zo realistisch nuchter komt Allemaal Willen We De Hemel aan: ‘Een zondag als een ander, de kerken zijn open, maar god zet zich neer’.

De titeltrack Weg wordt gedragen door een enorm mooie gitaarlijn en de woorden ‘We zijn de weg kwijt op meer dan één manier’. Mooi !

‘Als je enkel mooie woorden wil, heeft het geen zin meer dat ik praat.’

We durven wel stellen dat de teksten voor iedereen wel iets herkenbaars kunnen hebben en dus veel kans maken om bij het publiek in de smaak te vallen. Een zuivere stem, strak afgewerkte muzikale lijnen, netjes afgewerkt !

Een leuk extraatje bij deze band: ze hebben een ‘vree wijze’ blogspot – waarin ze zelf aangeven eerder spaarzaam om te springen met scheurende geram van gitaren – én voorzien is van knap artwork van de groep!

Blog
Website
Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More