Home ReviewsAlbum Reviews SPANKRAGHT – Spankraght ep (Eigen beheer)

SPANKRAGHT – Spankraght ep (Eigen beheer)

by Theo De Rycke

Spankraght is een Belgisch duo dat gitaren met electronica weet te mengen, en dat op een aparte eigenzinnige manier en resulteert tot metal-industrial-electro-synthwave Hun doel, de band worden die zowel op Graspop als Tomorrowland zou kunnen spelen.

Na een periode van nummers schrijven, perfectioneren en herschrijven heeft Spankraght 5 nummers op hun eerste release uitgebracht.  Zichzelf omschrijven ze zich als een mix van Channel Zero en Netsky (om het in Belgische sferen te houden), internationaal gezien kan je ze ergens situeren tussen Ministry en Enter Shikari schetsen.

De ep gaat van start met Enjoy, een song met een stevige beat waar je al moeilijk kan bij stil blijven zitten.

Waves bevat wat meer zweverige klanken, maar ook hier is de beat ook duidelijk aanwezig.  Deze wordt opgevolgd door Templars en het al wat oudere N16.  Om daarna af te sluiten met Nitro, waarop Jørgen Munkeby die al eerder samenwerkte met oa. Marty Friedman en Motorpshyco, de saxpartijen verzorgt.

Deze ep is een leuk debuut voor de band waar ze hun eigen stempel op drukken, hier en daar ontbreekt het soms wel een beetje aan variatie, maar daar luister je snel weer over. Op Graspop zal Spankraght wel al gesmaakt worden, maar of Tomorrowland hier klaar voor is, dat blijft maar de vraag.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More