Home ReviewsAlbum Reviews SONS OF A WANTED MAN – Black Days, Black Lust (Eigen Beheer)

SONS OF A WANTED MAN – Black Days, Black Lust (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Sinds het succesverhaal van Consouling Sounds van start ging zit de Belgische postmetalscène weer volop in de lift. Het blijft weliswaar allemaal nog undergroundmuziek, toch worden tegenwoordig de bands meer en meer gehoord.

Een band die uitstekend op dit label zou passen is Sons Of A Wanted Man uit Beringen: een streek die we wellicht tot het einde van onze dagen met de mijnschachten zullen associëren, ook al kan dat veranderen eens je Sons Of A Wanted Man hebt gehoord.

De band die al twee jaar bij elkaar is, wil naar eigen zeggen alle regels breken. Die van de goede smaak hebben ze in ieder geval nog niet gebroken, want hun eerste ep is een voltreffer van de eerste tot de laatste noot.

Achter de prachtige artwork (het hoesje is zo gemaakt dat je je eigen cover kan kiezen) zitten vier loeiharde songs die zowel de geluidsmuur als je ziel willen doorboren. Muziek die dreigend klinkt, maar geen enkele emotie uit de weg gaat en zeer confronterend werkt.

Het lawaai, de agressie en de neerslachtigheid bestaat uit verschillende lagen met verschillende stijlen. Het mooiste voorbeeld is Thou Art Spiritless waarin je duidelijk de invloed van 65 Days Of Static of Explosions In The Sky hoort, en dat terwijl zanger Jan Buekers alles uit zijn longen perst.

Dodenleer
(troost je, je verstaat geen woord van de zang) en afsluiter Black Days Black Lust zijn eerder traditionele postmetal met de gitaren van Pieter Jans en de bas van Josse Theunkens die je ziel doormidden splijten. In Meander waarin opnieuw allerlei stijlen door elkaar wordengegooid, bepalen de drums van Kevin Steegmans de wanhoop die de song kenmerkt.

Neen, vrolijke muziekjes maken deze Beringenaren niet echt, wel muziek die in je hoofd blijft rondspoken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More