Home ReviewsAlbum Reviews SOMEONE – Shapeshifter (Tiny Tiger Records)

SOMEONE – Shapeshifter (Tiny Tiger Records)

by Bart Verlent

Someone is het project van de Nederlands/Britse muzikante, producer en visueel kunstenares Tessa Rose Jackson. Sinds 2017 brengt ze muziek uit. Ze bracht eerder twee ep’s op de markt die ze bundelde op het album Orbit II. Die plaat wilde Tessa vorig jaar promoten maar door de lockdown lukte dat niet, dus heeft ze maar ineens een nieuw album bij elkaar geschreven en opgenomen.

© Someone

Someone is voorvechter van abstracte podium-visuals en psychedelische popmuziek. Zo maakt ze haar nummers met een stem zo licht als Air, zo breekbaar als Feist, zo diep als Nick Drake en zo future-psych als Tame Impala. Al deze aspecten zorgen voor een dromerig geheel met speelse psych-klanken die iets magisch hebben.

Tessa Rose is ook niet bang om zich puur op te stellen en gewoon akoestisch haar ding te doen. Ook daarmee maakt ze veel indruk met haar mooie zachte stem en fluwelen gitaarspel. Ze heeft het dan ook aangedurfd om Blowin In The Wind van Bob Dylan op dit album te coveren. Dat nummer brengt ze alleen met haar gitaar, zodat het misschien een buitenbeentje is op de plaat. Op de één of andere manier vult het de andere nummers toch ook mooi aan.

Shapeshifter is een wondermooie plaat geworden vol dromerige pareltjes die ons doen denken aan een combinatie van Air en Charlotte Gainsbourg. Tessa Rose kan ons met haar zweverige arrangementen en pakkende songs laten wegdromen naar een rooskleurige wereld.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More