Home ReviewsAlbum Reviews SLOW PILOT Gentle Intruder (Starman Records).

SLOW PILOT Gentle Intruder (Starman Records).

by Bart Verlent

Eindelijk is het debuut van Slow Pilot uit. In 2014 lanceerde Slow Pilot de naamloze ep met de knappe single Dance The Night Away (dit nummer is ook in een andere versie op dit debuut terug te vinden). Pieter Peirsman en co overtuigden toen iedereen al van hun talent. Dorpsgenoten Maarten Van Mieghem (Yevgueni) en Pieter zijn de enige bandleden die nog overschieten van de originele line-up, zij spelen ook samen in de Nederlandstalige band Walrus. In tussentijd werd Pieter bij Hooverphonic aangeworven om de live shows mee te verzorgen en Slow Pilot werd even op hold gezet.

Pieter bleef werken aan de nummers voor dit debuut en verzamelde nieuwe bandleden rond zich. Drummer Laurens Billiet (Buurman), gitarist Sebastian Leye (Delvis) en Laurens Dierckx op keyboards vervoegden Slow Pilot en de opnames gingen van start. Jasper Maekelberg (Faces On Tv) nam de productie voor zijn rekening en Jo Francken deed de mixing. Aangezien Pieter bij Hooverphonic ook samenwerkte met de strijkers van The Belgian Session Orchestra, nodigde hij hen uit in de studio om sommige nummers van een bombastisch Bacharach-tintje te voorzien. Je merkt er werden noch kosten noch moeite gespaard.

Dan is nog de vraag, is het gelukt om een prachtig album af te leveren? Zeker en vast! Stuk voor stuk zijn het allemaal mooie nummers op deze schijf. Soms ontroerend, soms catchy, soms ingetogen dan weer uitbundig, pareltjes met fantastische arrangementen. Uitschieters? Moeilijk te zeggen want ieder nummer is zo straf, eigenlijk vind je hier 10 singles op dit album. Dit is werkelijk een debuut om in te kaderen! Ok we zijn nog maar drie maanden in 2018 maar dit zou wel eens de plaat van het jaar kunnen worden! Als extraatje is er nog het prachtig artwork van illustrator Stijn Felix.

Facebook Slow Pilot

Starman Records

Je kan Slow Pilot live aan het werk zien :

29 maart in Café Café te Hasselt

5 april in de Anwerpse Trix (om 22u in het Trix café)

8 april in De Wolwinkel te Geel

19 april in De Casino te Sint-Niklaas (cd voorstelling met als support act Poltrock)

26 april in Café Commerce te Leuven

11 augustus op de Fonnefeeste te Lokeren

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More