Home ReviewsAlbum Reviews SLOE PAUL – Remote (Teibender Teppich/ INTRNT EXPLRR)

SLOE PAUL – Remote (Teibender Teppich/ INTRNT EXPLRR)

by Bart Verlent

Sloe Paul is het funky lo-fi glam project van de Berlijnse muzikant en producer Paul Albbrecht. In 2018 debuteerde hij met het album Paul Albbrecht’s Album, een wat steriele popplaat waarop Albbrecht alle instrumenten zelf inspeelde. Voor zijn tweede plaat kreeg hij de hulp kreeg van Julian Knoth (Die Nerven) en Max Riege. Deze muzikanten zorgen ervoor dat Remote een veel warmer geluid kreeg dan de eerste Sloe Paul langspeler.

© Sloe Paul

Deze schijf is voor Albbrecht een weerspiegeling van zijn gevoelens en gedachten, hij vertelt gebeurtenissen en tot welke gedachten ze hem hebben geleid. Het is dan ook een positieve plaat geworden met een toekomstgerichte, veelzijdige en energieke sfeer.

De twaalf songs zijn pure, sfeervolle poppareltjes waar soms wat funky en jazzy invloeden in te horen zijn vermengd met af en toe een vleugje psychedelica en electro. We zouden het een mix van Tame Impala, Jimi Tenor en Air kunnen noemen.

Albbrecht speelde in het verleden bij diverse bands en is ook een veelgevraagd studiomuzikant. De man kan echter ook knappe composities schrijven wat blijkt uit deze veelzijdige plaat.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More