Home ReviewsAlbum Reviews SKY IS ALRIGHT – S/T (Somewherecold Records)

SKY IS ALRIGHT – S/T (Somewherecold Records)

by Bart Verlent

Sky Is Alright ontstond in 2018 in Londen waar Rishi Neal Arora wat nummers bij elkaar schreef die hij niet kwijt kon in zijn instrumentale band Signal Hill. Eens de nummers zo goed als af waren, contacteerde Arora drummer Chris Gregory die in Los Angels deel uit maakt van mathrock/ punkband The Little Viking, om de nummers van stevige drums te voorzien. De demo’s werden van op afstand afgewerkt en begin vorig jaar nam het duo acht nummers van de demo samen op in een studio in L.A.

© Sky Is Alright

Het duo kleeft zichzelf het label “shoegaze” op en liet zich vooral beïnvloeden door bands zoals The Smashing Pumpkins, Slowdive, Mineral en The American Analog Set. Arora en Gregory lieten zich ook inspireren door Erik Satie, de astronoom Carl Sagan en de Bauhaus kunstenaar Lászlo Moholy-Nagy.

We kunnen moeilijk zeggen dat Sky Is Alright een typische shoegaze-band is. Want muzikaal hebben ze evenveel gemeen met The Smashing Pumpkins alleen zingt Arora met een fluisterende stem die de songs wel een shoegaze-tintje geeft. Verwacht van dit duo echter geen indrukwekkende gitaarmuur of dromerige songs want alle nummers zijn meer rechttoe rechtaan rock.

Sky Is Alright heeft een fijne debuutplaat afgeleverd die dicht in de buurt komt van The Smashing Pumpkins, maar dan wel in een “light” versie. Laat je vooral niet misleiden door het shoegaze-label want dat is helemaal niet van toepassing.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More