Home ReviewsAlbum Reviews SILVERDOMES – Teeth Grinder (Eigen Beheer)

SILVERDOMES – Teeth Grinder (Eigen Beheer)

by Patrick Bruneel

Het uit Tampere, Finland afkomstige Silverdomes (met leden die speelden bij onder meer Supreme Havoc, Julia’s Window en Mother Susurrus), stuurde ons onlangs hun twee ep’s via mail. Nature Always Wins dateert alweer van de zomer van 2022, terwijl opvolger Teeth Grinder nog net iets frisser in de tijd ligt.

Soit, omdat ze zo flink waren om hun werkstukje en de links naar ons te sturen, doen we alsnog de moeite om eens aandachtig te luisteren en er enige woorden aan te weiden.

Spijt hebben we er alvast niet van, want Kimmo Kaunisharju (gitaar, zang, percussie), Tommi Männikkö (drums en percussie), Ville Tervo (bas, zang en percussie) en Arttu Rantakärkkä (gitaar, zang, synthesizer) brengen een aardig potje op krautrock en experiment geënte postrock met maffe zang erbovenop. Pekka Koivisto voegt hier en daar nog een toefje saxofoon toe, wat de sound nog een heel stuk diverser maakt dan die zo al is.

De vier nummers doen ons, ook door de zang, bij momenten wat denken aan Shellac of Slint. Iets minder heftig en to the point, maar toch.

Zo wordt het postrock die eerder als postpunk gaat klinken met wat drones in de achtergrond als lekker toetje. Minimalisme en herhaling als basis voor een sterk staaltje inventieve muziek gespreid over vier nummers die als een staalkaartje van hun kunnen fungeren in de hoop dat iemand hen een langspeler laat inblikken. Van ons mogen ze zeker die kans krijgen.

BANDCAMP / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More