Home ReviewsAlbum Reviews SIGER – When We Fly

SIGER – When We Fly

by Ann Cnockaert

Al meer dan 15 jaar delen de muzikale broers Hartwin & Ward Dhoore hun talent op podia zowel in eigen land als in het buitenland. Ze speelden een vooraanstaande rol in succesvolle projecten zoals Trio Dhoore, Estbel en de Flemish Folk Caravan, waardoor ze hun muzikale stempel hebben gedrukt op internationale festivals, waaronder Celtic Connections in Schotland, Underneath the Stars in het Verenigd Koninkrijk, Folk Alliance International in de Verenigde Staten en Rudolstadt in Duitsland.

Tegenwoordig treden de broers voornamelijk op als het duo Siger. Siger staat bekend voor hun sfeervolle, instrumentale muziek, die vanaf de allereerste noot de luisteraar weet te raken. Met instrumenten als de mandola en de diatonische accordeon creëren ze een uniek muzikaal universum. Hun stijl wordt omschreven als een “crossover van klassieke muziek, roots en filmmuziek”.

Met hun nieuwe, tweede album vieren de broers de terugkeer naar internationale tournees, nieuwe avonturen in het buitenland en inspirerende momenten onderweg. Op dit album brengen ze tien instrumentale composities van eigen hand, die de luisteraar steeds opnieuw kan ontdekken en die ruimte bieden voor persoonlijke verbeelding en emotie. Het is een krachtig album van twee getalenteerde muzikanten en een eerbetoon aan het gezamenlijk musiceren als broers.

Je vindt de tourdata van Siger hier.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More