Home ReviewsAlbum Reviews SHELLTER – The Sun’s Already Low (Shelter Songs)

SHELLTER – The Sun’s Already Low (Shelter Songs)

by Mark Van Mullem

Naar dat we weten werd er geen foto van genomen, maar geloof ons vrij: we stonden aan de grond genageld met de mond wijd open en haartjes recht op die armen vol kippenvel toen die zoetgevooisde stem van Silke Janssens door De Club in Mechelen klonk tijdens de recente Soundtrack-editie. Onder meer met nummers als Scetches en Wissant wist Shellter, Janssens’ nom de plume, onze oortjes zwaar te verwennen, een krop in onze keel te duwen en onze ziel te zalven.

Vrijdag 26 november 2021 brengt Shellter met The Sun’s Already Low een eerste ep uit. Die krop in de keel komt meteen terug bij een nog steeds adembenemend Wissant dat een ode aan het gelijknamige dorpje is, en ook Scetches pakt ons nog steeds van bij de eerste noot.

Maar het zijn niet de enige juweeltjes op deze eerste sterke worp van Shellter. Luister zeker ook naar Feeling Unreal, Ghost of het jazzy en deemoedige Blue Sea Carpet, met zijn zalige koortjes en zuinige maar weelderige instrumentarium.

Op The Sun’s Already Low is het ronduit genieten van de feeërieke zanglijnen, de minimale gitaarakkoorden en fraaie subtiele arrangementen. Dit is zachte, troostende indie folk om duimen en vingers bij af te likken.

Niemand minder dan Gaëtan Vandewoude en Chantal Acda zijn zachtjes te horen in de achtergrondkoortjes. Het duo tekende ook voor de organische arrangementen en de productie. De songs, stuk voor stuk intieme juweeltjes, zijn volledig het werk van de jonge zangeres, die je weet te betoveren en dus ook troosten me die prachtstem waarover ze beschikt.

Als invloeden noemt en roemt Shellter artiesten als Adrianne Lenker, Ex:Re en The Weather Station. Fans van deze artiesten gaan zeker ook weten te genieten van de mooie kleine maar rijke liedjes van Shellter. Maar de zangeres mag wat ons betreft ook Heather Nova noemen!

De bandnaam, een samenraapsel van ‘shell’ (schelp) en ‘shelter’ (schuilplaats) is perfect gekozen, als je het ons vraagt. Supertramp-gewijs in je schelp kruipen (Hide in Your Shell is een nummer van Supertramp), lekker veilig, of een schuilplaats zoeken, schutting zoeken bij de prachtige muziek die Silke Janssens maakt. Veilig.
Ja, we krijgen dat wel uitgelegd. Shellter dus.

Hier heeft de ep er al wat draaibeurten opzitten. Huidige favorieten zijn Scetches, Wissant en Blue Sea Carpet, met Feeling Unreal dat steeds meer terrein wint, maar ook Ghost is eigenlijk subliem. En ook: vraag het ons morgen nog eens?! We gaan voor alle vijf goed!

De ep The Sun’s Already Low is uitgegeven door Shelter Songs, en te vinden op Bandcamp en via de gekende streaming media zoals Spotify.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More