Home ReviewsAlbum Reviews SHE MAJOR – Music In She Major (PIAS).

SHE MAJOR – Music In She Major (PIAS).

by Didier Becu

Wie zich een beetje bezighoudt met alternatieve pop zal beslist al de naam van SHE Major hebben horen vallen. Sinds twee jaar getekend bij PIAS en het alter ego van de Gentse Jana De Valck.

In haar jonge jaren zat ze in diverse popgroepjes en zelfs bij een jazzensemble, maar ze was vooral actief als achtergrondzangeres en dat ging van Milk Inc., Kate Ryan tot Iris (de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in 2012). En wie echt geen respect heeft voor zijn of haar tijd, zal de zangeres misschien wel kennen van The Voice.

Een vrouw die dus van pop houdt en dat hoor je zonder meer in haar digitale ep Music In She Major waar zeven nummers op staan en het visitekaartje van SHE Major vormt.

Muzikaal gedraagt Jana zich een beetje schizofreen. In iedere song probeert de Gentse een soort van FKA Twigs-gevoel te brengen. Minimale elektropop waar je verschillende keren dient naar te luisteren vooraleer de details hun schoonheid tonen. Anderzijds is er haar drang om iedere song in een popkleedje te willen hullen. Zelfs wat pompeus zoals in Home zonder dat het echt te storend wordt. Eye Of The Beholder mag van ons dan weer het etiket van bezwerende, perfecte pop krijgen.

We zijn er eerlijkheidshalve nog niet uit of die dualiteit nu een voor- of nadeel is. Zo drijft Je Ne Sais Quoi wat tussen Tsar B en Kylie Minogue. De ene zal er op afknakken, de andere zal voor deze minimale hitdeuntjes vallen.

In ieder geval toont deze ep wel zeer goed waar Jana met SHE Major toe in staat is. Waar de Gentse wel moet van opletten is dat ze wat meer variatie in haar songs brengt, want dat is het grootste gebrek op deze ep.

Voor de rest horen we kwalitatieve radiopop die liefhebbers van het genre niet onberoerd zal laten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More